ВИП палатка в Лаос

ЛАОС

Пещерна експедиция Лаос 2017 започна на връх Ивановден, на летище София с приповдигнат дух и весело настроение на -17ºС. На 8 януари пристигнахме в Банког и по стара традиция пийнахме бира за здраве, след което продължихме към мястото на срещата с Литовския вожд.

Вождът беше отличник в СССР-то школо на времето и в частност почитател на „Червената Армия“. Чакайки го в парк Chatuchak постепенно започнахме да осъзнаваме, че разликата от минусови към високи плюсови стойности на целзия ще бъде от критично значение в следващите няколко дни. След появата на вождът, тръгнахме към автогарата обикаляйки три пъти парка против уроки и прескачайки оградата за късмет.
Достигането на заветната цел – Лаос започна със седемнайсет часово пътуване през Тайланд, последвано от прекачване на друг автобус, за да преминем граничния мост над река Меконг. На 9 януари пристигнахме в град Такек, Лаос и веднага открихме местната бира, която приповдигна духа на групата. След лек преход на около 30ºС достигнахме нашия хотел.

Pages: 1 2 3 4 5

Образование: Доктор по зоология 2018 - Институт за биологично разнообразие и екосистемни изследвания към БАН, София, България. Магистър по зоология 2011 - Карлов университет в Прага, Факултет по природни науки, Катедра по зоология, Прага, Чехия. Бакалавър по биология 2007 - Софийски университет „Св. Климент Охридски ”, Биологически факултет, София, България 2015 до сега: Член на Българско Пещерно Дружесто (БПД)

skype_profile