Романтика или започва нов пещерен курс

С последните летни дни започваме да обръщаме поглед към есента и да кроим нови приключения. Есента е романтична – дърветата са цветни, листата падат, започва да вали, става кално ….е дойдохме си на нашата романтика! Ако и ти като нас търсиш адреналин и не се притесняваш да се поизцапаш си добре дошъл в света на пещерите! Спелеолозите са една особена порода хора, съчетавайки в себе си детското любопитство и откривателския хъс. Спелеология? Не знаеш какво е няма проблем, ние ще ти обясни, разясним и покажем!

ТЕВ
ТЕВ

На курса ще получиш основни познания по това какво са пещерите и как се образуват, ще можеш да правиш възли почти като слушалките в джоба ти! Ще те научим на ТЕВ – техника на единичното въже (честито това е първия ти термин!), която ни е необходима за да се придвижваме безопасно в пещерите. Също така ще ти покажем как се прави карта, ще те запознаем с пещерните животни и не на последно място ще получиш познания за първа долекарска помощ. Разбира се всички теоретични знания ще упражним и на практика. Накрая на курса ние ще сме сценаристите, а сцената и ролята ще са твои задачата ти е да ни покажеш какво си научил и какво можеш.
Курсът ще се води от опитни инструктори с богат опит в пещерни експедиции по света и у нас. Теоретичните занимания ще бъдат веднъж седмично в музея „Земята и хората„, а практическите ще са събота и неделя на скали в пещери.

Начало : 18:30ч на 02.10.2018 в музея „Земята и хората“
Крайна дата : 31.03.2018

Условия за участие:
застраховка валидна за периода на курса, включваща „спелеология“ като риск.
медицинско свидетелство

Цена:
Такса нямаме. Курсистите ще си разделят горивото и разхода на инструктора за дадената практика.

Екипировка:
Ние ще осигурим груповата екипировка като въжета,карабинери, примки и т.н., а също и личен прониквачен комплект, който да се ползва по време на курса.
Вие ще трябва да си носите бивачна екипировка. Това са шалте, чувал, палатка, а също дрехи за цапане, чифт гумени ботуши, ръкавици и челник.
Ако нещо ви трябва ще помагаме!

За записване, въпроси или ако искате да ни кажете нещо:
email: [email protected]
Телефон: +359 988 893078 Диляна Христова